Amit a személyes márkáról tudni akarsz

2018.06.15. 17:41

Amit a személyes márkáról tudni akarsz

A személyes márka kérdése mindig is egy érdekes fogalom volt és ha azt kérem valakitől, hogy foglalja össze, hogy számára mit jelent a személyes márka, akkor legtöbben csak hebegnek habognak.

Egyik legutóbbi megkeresésem eredményeképp egy rendkívül fiatalos, energikus nő keresett meg engem azzal, hogy szeretne sikeres és eredményes személyes márkát építeni, azonban nem tudja, hogy hogyan kezdje, mert mindenhonnan csak részinformációk birtokába került és még nem volt egy olyan rendszer, amivel összefoglalhatta azt, hogy neki valójában mire is van szüksége.

Az egyik legnagyobb félelme azzal kapcsolatban volt, hogy mások azt fogják gondolni róla, hogy magamutogató és csak a pénzért csinálja. Az alábbiakban végig fogunk menni azokon a kérdéseken, amelyeken vele is keresztül mentünk és végül nagy szerepet vállaltak az első tárgyalásunk sikerességében.

Ezekre a kérdésekre neked is érdemes pontos és őszinte válaszokat adnod, hisz hozzásegíthetnek ahhoz, hogy milyen utat válassz magadnak!

  • Mi a legnagyobb motivációd abban, amit csinálsz?
  • Hogyha nem fizetnének érte, akkor is csinálnád?
  • Miért szeretnél nagyobb tömegekhez elérni (nem az anyagiak szempontjából)?
  • Hogyan lehet másoknak hasznos az, amiket csinálsz?
  • Mi az a 10 tulajdonságod/jellemződ, amit leginkább szeretnél kommunikálni másoknak?


És itt következik be egy izgalmas játék, aminek az eredménye az eddigi tapasztalataimból a legtöbb embert meglepte!

1. Feladat: Írd le a 10 MOST legjellemzőbb tulajdonságodat!

2. Feladat: Írd le azt a 10 tulajdonságot, ami az “Ideális énedre” jellemző! (Minél több átfedés lesz az első kettő feladat megoldása között, annál jobb! Azonban fontos, hogy őszinte legyél magadhoz az első 10-el kapcsolatban!)

3. Feladat: Válassz ki legalább 5 embert a környezetedből (célszerű az életed különböző területeiről kiválasztani őket: párkapcsolat, barátok, család, sport, munkahely, stb.) és kérd meg őket, hogy írják le a 10 legjellemzőbb tulajdonságodat!

4. Feladat: Ugyanezen embereknek add azt a feladatot, hogy a 2. általad összeírt listára felírt tulajdonságok alapján értékeljenek téged (ŐSZINTÉN!)!

5. Feladat: Vizsgáld meg legelőször az első két saját listádat és nézd meg, hogy mennyire közelítesz ahhoz az ideális emberhez, aki lenni szeretnél! Hogyha nem 10-ből 10-es az egyezés a listán, akkor tegyél fel magadnak két kérdést: Miért? és Hogyan?

a. Miért: Miért nem egyezik a két listám? pl.: Az ideális énem mindig pontos. Én viszont szinte kivétel nélkül mindig elkések. Miért kések el? Nem kelek fel időben. Pontos akarok lenni? Igen. Akkor ebben az esetben térjünk rá a második kérdésre!

b. Hogyan: Hogyan tudnám elérni azt a tulajdonságot most, ami az ideális énemnek meg van? pl.: Az ideális énem sportos. Én nem. Ebben az esetben heti kétszer elmegyek sétálni, futni vagy edzőterembe és/vagy heti szinten legalább 5 alkalommal eszek zöldséget. Fontos, hogy aprólékosan kezdjünk, mert a túl nagy cél eltántorít az eredménytől és legtöbb esetben nem tudjuk azt befogadni, majd jellemzően nem jutunk vele sehova.

6. Feladat: Nézd meg, hogy az 1. és a 3. feladat listája mennyire egyezik! Ez megmutatja, hogy milyen általános önismerettel és kommunikációval rendelkezel.

7. Feladat: Hasonlítsd össze a 2. és a 4. feladat listáját! Ez megmutatja, hogy milyen úton haladsz az ideális éned képviselésében.

8. Feladat: Maradj hű Önmagadhoz és az ideális Énedhez és fejlessz, fejlődj, ha kell! :)

FONTOS játékszabály, hogy csak az őszinte válaszok számítanak és a jó, rossz tulajdonságok egyaránt számítanak. Egy jellemzőn Te és a megkérdezettjeid is maximum 2 másodpercet gondolkodhattok. Ami eszetekbe jut azt írjátok le!

Még fontosabb szabály: Ne sértődj meg, ha leírnak rólad egy rossz tulajdonságot!. Ha nem esik jól, akkor az csak azt jelenti, hogy nem szeretnéd azt a bélyeget magadra venni és csak dolgod van vele, hogy változtass rajta! smiley

Hogyan tovább? Figyeld a blogunkat és megtudod!

  


Sales konzultációs csomagok mikro-, és kisvállalkozásoknak


Kattints ide, és töltsd le a személyes értékesítés 7+1 aranyszabályát, és használd a napi munkád során!


Körmendi Ádám
online stratéga és személyes márka építő

>>vissza a blogbejegyzésekhez<<