Az értékesítő is ember

2018.06.24. 17:36

Az értékesítő is ember

Egy személyben számos szerepkört töltünk be. Szüleink fia, lánya vagyunk, gyermekeink anyja, apja. Párunk partnere, társa, férje, felesége. A munkahelyen kollégák vagyunk, alkalmazottak vagy éppen a munkaadó.

Ezek mind részterületek az életünkben, akárcsak az értékesítői énünk. Szerepeinknek egymás mellett, harmonikus szimfóniában kellene megférnie. Az ideális állapot, amikor életünk különböző területei egyensúlyban vannak, egyik sem vesz el időt és energiát a másiktól.

Amikor azonban egyik-másik helyen vihar támad, - pl. az anyósunk, a társunk stb. olyan terhet rak a nyakunkba, aminek a megoldása nem is a mi dolgunk lenne, olyan problémákkal kell foglalkozni, aminek a megoldásához a kulcs nem nálunk található, - akkor porszem kerül a gépezetbe. Az egyik szerep zavarai kihatnak a másikra, így már azt a feladatot sem tudjuk kielégítően végezni, amiben egyébként jók lehetnénk.

Mit lehet ilyenkor tenni? Hát bizony, rendet kell rakni!

Először is tudomásul kell venni, hogy emberek vagyunk. Mindenkinek vannak problémái, csak mindenki másként áll azok megoldásához. Vagy csak a szőnyeg alá söpri a kellemetlen dolgokat, amit azonban nem javaslok. A kis kidudorodás hatalmas heggyé növekedhet és bizony komoly akadályokká változhat életünkben, amit sokkal tovább tart majd ellapátolni, mint ha időben elkezdtünk volna megoldásokat keresni.

Szóval, emberek vagyunk és az élet minden nap kihívásokat kínál fel nekünk, amelyek legyőzése illetve legyőzési módja a mi választásunkon múlik.

Általában hisszük azt, hogy egyedül is megtaláljuk a megfelelő, helyes választ a felmerülő kérdésekre. Ezzel csak akkor van gond, ha a válasz a mi világunkban nem létezik. Ilyenkor érdemes vadászatra indulni és lehetőleg olyan személyhez fordulni tanácsért, aki a helyes irányba tud minket kalauzolni, objektív a helyzetünket és személyünket illetőleg és nem feltétlenül azt mondja, amit hallani szeretnénk.

Einstein szerint a problémákat nem lehet azzal a gondolkodásmóddal megoldani, amivel létrehoztuk őket. Olyan személyre van tehát szükségünk, aki képes más szögből rálátni a kihívásainkra és képes arra, hogy megtanítson nekünk új megoldási stratégiákat.

A kérdés csak az, mikor szorít már annyira a cipő, hogy tegyünk is ellene valamit?

  


Sales konzultációs csomagok mikro-, és kisvállalkozásoknak


Kattints ide, és töltsd le a személyes értékesítés 7+1 aranyszabályát, és használd a napi munkád során!


Rajos F. Marianna
életvezetési tréner

>>vissza a blogbejegyzésekhez<<