Dízel Dezső autóértékesítő esete Átlagos Áron vevővel

2018.08.31. 8:50

Dízel Dezső autóértékesítő esete Átlagos Áron vevővel

Volt egyszer egy autóértékesítő, (legyen a neve Dízel Dezső) akihez betoppant maga a VEVŐ! (Legyen a neve Átlagos Áron) A sztori teljes egészében a fantázia szüleménye. Bármiféle hasonlóság valós eseményekkel és személyekkel csupán a véletlen műve. (Ja, nem.)

  • Áron: Szeretnék venni egy alsó középkategóriás dízel autót, ami keveset fogyaszt!
  • Dezső: Rendben, had mutassam meg ezt a remek dízel …..-t!
  • Áron: Kevés km van benne?
  • Dezső: Persze, mindössze 89500 km, és egy nyugdíjas osztrák könyvtáros használta hetente egyszer.
  • Áron: Mehetünk egy kört?
  • Dezső: Igen.
  • Áron: Rendben, ha enged 100.000 Ft-ot, megveszem!
  • Dezső: Rendben, intézzük a papírokat!

Mindenki elégedettnek tűnik ugye? Egy év múlva, amikor Áron ráköltött 800.000 Ft-ot a motorra, akkor már mindenhol azt híresztelte, hogy őt átvágta Dízel Dezső, mert sokat eszik a járgány, és meg is hibásodott az autója.

De miért volt ez, mit nem csinált jól Dízel Dezső? (Most tételezzük fel, hogy nem tekerte vissza a kilométerórát. Nehéz lesz, de tételezzük fel.)

NEM KÉRDEZETT! Megelégedett azzal, hogy Átlagos Áron dízelautót akar, de nem kérdezte meg, hogy MIÉRT! Pedig ha megkérdezte volna, akkor Áron elmondja, hogy a szomszédjának dízelautója van, és elégedett vele. Ha azt is megkérdezte volna, hogy mire használja a szomszéd az autót, akkor kiderült volna, hogy mindennap Győr és Budaörs között ingázik vele. Viszont Áron mindennap  kétszer 2, 5 km-t ment városban az autóval, ebben az esetben pedig nem fogyaszt kevesebbet a dízel, és nagyobb a meghibásodás esélye is. Három jó kérdés, és van egy hosszú távon elégedett vevője, aki visszatérő lesz és ajánlani is fogja!

Ha te is szeretnéd  megtudni, hogy a te vevőd mit akar te vevődnek mire is van pontosan szüksége, akkor gyere el a Vittinger Igényfelmérő Tréningre szeptember 19.-én! Ha eljössz, akkor a te is az értékesítők krémjéhez fogsz tartozni!

Regisztrálj itt: https://ertekesits.hu/igenyfelmerotrening

Ha ma regisztrálsz, még igénybe veheted az „Élelmes” kedvezményt!

Ha tetszik a blog, meg is oszthatod az alábbi gombbal.


Sales konzultációs csomagok mikro-, és kisvállalkozásoknak


Kattints ide, és töltsd le a személyes értékesítés 7+1 aranyszabályát, és használd a napi munkád során!


Vittinger László
kapcsolatépítész

>>vissza a blogbejegyzésekhez<<