Blog

Ki hívott taknyosnak, milyen a jó kérdés, "hülye" vevő, tévhitek az értékesítésben, árérzékeny piac, munkaerőhiány, HR, nagy ügyfél, marketing, ügyfélszerzés, kommunikáció, kanapé... Érdekességek, hírek, saját történetek és tapasztalatok a sales, HR, marketing  és networking világából, a csapatunktól.

Ha elolvasod a blogbejegyzéseinket, jobban megismerhetsz bennünket!

Ha tetszenek a bejegyzések, kérlek like-old a Facebook oldalalunkat is!

Hogyan fizesd az értékesítődet? Hogyan fizesd az értékesítődet?

2022.02.03. 9:50

Már hallom is! „Tiszta jutalékos rendszerben - ez egy könnyen mérhető szakma - amennyit dolgozik, annyit keres - nagyon egyszerű, bár minden ilyen egyszerű lenne” Hát nem! Ha te 2019-ben még így gondolkodsz, akkor az a rossz hírem van, hogy az alapbéren, járulékon és mobilitáson megspórolt pénzednél többet fogsz toborzásra költeni.

Vittinger László írása

Olvasási idő: kb. 3 perc.

3 tétel, ami sok üzleti tervezésből kimarad 3 tétel, ami sok üzleti tervezésből kimarad

2021.03.30. 6:50

A közelmúltban több olyan céggel is találkoztam, akik új vállalkozást vagy új üzletágat indítottak, vagy a cégvezető éppen fel akarta venni az első értékesítőjét egy nemrég indított vállalkozásban. Azt látom, hogy 3 tétel rendszeresen kimarad az üzleti tervezésből. Vajon melyek ez a tételek?

Vittinger László írása

Olvasási idő: kb. 3 perc.

Öntudatos Dezső esete az értékesítéssel - csodavárás Öntudatos Dezső esete az értékesítéssel - csodavárás

2020.12.01. 12:00

Egy beszélgetés „Öntudatos Dezső kkv” cégvezetővel.

  • Laci, tudtok hozni egy jó értékesítőt?
  • Igen, de előtte néhány kérdésem lenne az értékesítésről.
  • Ok, de egy mondatban elmondom, hogy mit kell csinálnia: gyorsan adja el a bizgentyűinket bárkinek!
  • Mégis ki a célpiacotok?
  • Mindenki!
  • Hogyan tanítjátok be?
  • Hogyhogy betanítani? Kap egy árlistát, mintadarabokat, katalógust, másnap betanulja és mehet! A következő héten már kell tudnia eladni!

Vittinger László írása

Olvasási idő: kb. 2 perc.

Miért kérjek egyszerre Sales és HR fejlesztést? Miért kérjek egyszerre Sales és HR fejlesztést?

2020.11.27. 15:28

Többen kérdezték, mi az oka, hogy a Bartha-Vittinger Tréninget a HR és az értékesítés összekapcsolására alapoztuk. Milyen haszna van ebből az ügyfeleinknek? Miért  jelent ebben az esetben az 1+1 mindig többet mint 2

Ehhez adunk az alábbiakban 3+2 támpontot esettanulmányok formájában. Kedves cégvezető, te melyik problémánál ismersz a cégedre? 

Vittinger László írása
Olvasási idő: kb. 2 perc.

Munkáltatói márka - nem (csak) a vírus veszélyhelyzet idejére - újratöltve Munkáltatói márka - nem (csak) a vírus veszélyhelyzet idejére - újratöltve

2020.11.27. 11:17

Azért írok, hogy utálj! Kérlek, tedd meg! Bevallott szándékom az írással a provokáció. Cserébe két kérésem van (szerintem nem túl sok érte:))) Egy: végigolvasás alatt és közben gondolkozz el. Kettő: oszd meg az írást. És ha már kellően utálsz (vagy ha mégsem;), akkor egy bónuszt is kérek! Írd meg, Te mit gondolsz.

Jó olvasást:)

Bartha Anikó írása
Olvasási idő: kb. 3 perc

 

7 szempont egy profi bemutatkozáshoz 7 szempont egy profi bemutatkozáshoz

2020.09.19. 15:35

"A pedagógusok vesznek egy egyszerű dolgot, és megbonyolítják. A kommunikációs szakemberek vesznek egy bonyolult dolgot, és leegyszerűsítik."
John C. Maxwell

Elnézést a pedagógusoktól, ez most nem rólatok szól. wink Viszont a  mondat 2. fele a céges bemutatkozásokra is nagyon igaz – Ennek ellenére  van rá példa, hogy egy saját területén kiváló szakember erősen nehezményezi, vagy akár fel is háborodik, ha leegyszerűsítjük a bemutatkozását. A lényeg: nem baj, ha egy 12 éves gyerek is megérti, hogy mivel foglalkozol. (Csakhogy leegyszerűsítsem.smiley)

Te mit válaszolsz, ha megkérdezem, hogy mivel foglalkozol?

Vittinger László írása
Olvasási idő: kb. 3 perc.

Születésnapom margójára – 51 lettem. De mi is történt ebben az egy évben? Születésnapom margójára – 51 lettem. De mi is történt ebben az egy évben?

2020.06.27. 0:01

Megint eltelt egy év, ez már a 3. szülinapi blogom, úgy döntöttem, hogy rendszert csinálok belőle. Az idei írásom is természetesen az értékesítésről, a tanulásról néhány nagyon személyes dologról és a változtatásról szól – ugye nem is számítottál másra tőlem?

Vittinger László írása

Olvasási idő: kb. 3 perc.

Létezik anti CEO? Tényleg lehet másképp is!? Létezik anti CEO? Tényleg lehet másképp is!?

2020.04.08. 20:25

Az indexen volt a cikk, alatta a videó ami egy TED előadás.
Egy amerikai cégről szól, amit egy messziről érkezett fiatalember alapított a semmiből. Hamdi Ulukaya története ez, s a vállalkozásáé.
Elolvastam a cikket, megnéztem a videót. A videót szerintem érdemesebb megnézni, hiszen ott az alapító maga mondja el a történetét.
Egy mondat a cég karrier oldaláról:

Gyere olyanként, amilyen vagy, és válj a legjobb önmagaddá!

Bartha Anikó írása
Olvasási idő: kb. 2 perc.

Vírus veszélyhelyzetben személyes értékesítés? Basszus! 2. Vírus veszélyhelyzetben személyes értékesítés? Basszus! 2.

2020.03.21. 13:50

Egy hete már írtam a témáról. Most folytatom. Azoknak az értékesítőknek szól a blog, akik most úgy érzik magukat, mint az egyszeri autókereskedő a teleportálás feltalálásakor. (Mint én.) Te hogy vagy ezzel? Ha még valamennyire működnek az ügyfeleid, akkor figyelj.

Vittinger László írása

Olvasási idő: kb. 2 perc.

Home office, home office, te csodás… vagy nem? 3. Home office, home office, te csodás… vagy nem? 3.

2020.03.20. 16:12

3. felvonás

Hogy megy? Nekem döcög, annak ellenére, hogy elég gyakorlott vagyok a témában.

Olvasom, hogy ezt csináld, azt csináld, így és úgy.

S nézem: éppen így írtam én is.

Bartha Anikó írása
Olvasási idő: kb. 2 perc.

Home office, home office, te csodás… vagy nem? 2. Home office, home office, te csodás… vagy nem? 2.

2020.03.19. 7:41

2. felvonás

Tervezd meg a napodat!

Elsőre biztos bagatellnek tűnik, de hidd el, itt tud leginkább elbukni a HO. Ha ezt jól csinálod, imádni fogod.

Azt bizonyára remekül meg tudod tervezni, hogyan oszd be a feladataidat a munkahelyeden. Ha esetleg ezzel is voltak eddig nehézségeid, akkor használd a sürgős – fontos mátrixot.

Bartha Anikó írása
Olvasási idő: kb. 2 perc.

Home office, home office, te csodás… vagy nem? 1. Home office, home office, te csodás… vagy nem? 1.

2020.03.17. 18:21

1. felvonás

Olajbogyó. Sokáig csak elképzeltem, milyen lehet az íze. Kacérkodtam vele, de nem próbáltam. Pedig roppant elitnek gondoltam a fogyasztását. Egy nagyon jó barátnőm kedvence volt. Ekkor már roppant kíváncsi voltam, milyen lehet. Vonzott az ismeretlen íz.Tizenévesek voltunk. Aztán megkóstoltam. Elsőre érdekesnek találtam, de talán némi csalódás is vegyült ebbe a tapasztalásba. Valami fergetegesre számítottam, s nem azt kaptam.

Bartha Anikó írása
Olvasási idő: kb. 3 perc.

Vírus veszélyhelyzetben személyes értékesítés? Basszus! 1. Vírus veszélyhelyzetben személyes értékesítés? Basszus! 1.

2020.03.14. 11:02

Majdnem csúnyábbat írtam. Évtizedek óta személyesen értékesítek. A tanácsadásaim zöme személyes. A tréningjeim mindig személyesek. A networking a fő ügyfélszerzési eszközünk. Mi a teendő? Pánik? (Na jó, egy kicsit.) Inkább igazodjunk a helyzethez. Téged is érint? Hogyan? Olvass tovább.

Vittinger László írása

Olvasási idő: kb. 3 perc.

Ha eddig elmaradt, most itt a lehetőség! Ha eddig elmaradt, most itt a lehetőség!

2020.03.12. 10:45

Mire? Természetesen kilépni a komfortzónádból. Tudom, ez nem egy vonzó ajánlat. De meggyőződésem, hogy a mostani helyzet (nevezhetjük válságnak is, itt olvashatsz egy remek posztot) erre előbb-utóbb mindenkit rákényszerít. Vagy jobban, vagy kevésbé.

Bartha Anikó írása
Olvasási idő: kb. 2 perc.

Kanapé az értékesítésben Kanapé az értékesítésben

2020.03.09. 19:00

Kedves olvasóm!

Ha a cím alapján asszociálsz a szereposztó díványra, akkor csalódást fogok okozni. Nem, itt nincs szó a megvesztegetésnek ezen formájáról, és nem is bútorüzletről fogok írni. Sőt, nem a pszichológus munkaeszköze lesz a blogom témája. De egy Trabant is van a sztoriban...

Hogyan is kapcsolódik a kanapé az értékesítéshez?

Vittinger László írása

Olvasási idő: kb. 2 perc.

Tudom, mit tettél tavaly nyáron… avagy hol rontják el sokan az új munkatárs beillesztést? Tudom, mit tettél tavaly nyáron… avagy hol rontják el sokan az új munkatárs beillesztést?

2020.01.27. 5:31

Hurrá, holnap kezd Jeromos/Eufrozina (név tetszés szerint behelyettesíthető), végére értünk a strapás toborzásnak, kiválasztásnak, és megtaláltuk a megfelelő kollégát! Ráadásul meg is tudjuk fizetni! Szimpatikus, szakmai tapasztalata is megfelelő, úgy tűnik, passzol a csapatba. Minden ideális, már nagyon vártuk! Vége a túlterhelt időszaknak, többfelé oszthatók a feladatok.

Bartha Anikó írása

Olvasási idő: kb. 3 perc.

Szereted a munkád? Szereted a munkád?

2020.01.02. 18:00

Erre a kérdésre az igennel válaszolók aránya valahol 10% körül szokott lenni. Azért választottam ezt a mai témának, mert az értékesítés tipikusan olyan munka, amit csak akkor tudsz jól csinálni, ha szereted. Ha csak a sárga csekkek miatt csinálod, akkor hagyd abba!

Vittinger László írása

Olvasási idő: kb. 3 perc.

Business ghosting – csak elszenveded, vagy csinálod is? Business ghosting – csak elszenveded, vagy csinálod is?

2019.11.20. 14:00

Ha a ghosting szóval találkoztál mostanában, akkor nagy valószínűséggel randik kapcsán hallottad. Ha vállalkozó vagy értékesítő vagy, akkor pedig az üzleti életben is találkoztál már vele. Lehet hogy nem csak elszenvedted, hanem csináltad is? Remélem, hogy nem!!! Nézzük meg a fogalmat pontosan (legalábbis amit én értek alatta), és persze azt is, hogy mit tehetsz ellene.

Vittinger László írása

Olvasási idő: kb. 2 perc.

… az úgy kezdődött, hogy Móricka visszaütött… … az úgy kezdődött, hogy Móricka visszaütött…

2019.09.09. 20:20

Hallgatom megint a villamoson a sztorikat, és ezen felbuzdulva blogokat, kommenteket is olvasok a témában. Munkáltató vs. munkavállaló. Ősi ellenségek. (sic!) Legalábbis így tűnik, nagyon sok bejegyzésből. Ami még szomorúbb: „tanácsadó” kollégák írásos kirohanásaiból is, kinek-kinek pártállása szerint az egyik, illetve a másik tábor „védelmében”. Jó hazai szokás szerint pedig az egyik oldal védelme automatikusan a másik támadását, leszólását is jelenti egyben.

Bartha Anikó írása

Olvasási idő: kb. 3 perc.

Miért és hogyan előzd meg a kifogást? Miért és hogyan előzd meg a kifogást?

2019.08.28. 15:30

Sokszor elmondom, hogy a legjobb kifogáskezelés a megelőzés. De azt, hogy miért, és hogyan csináld, a tréningjeimen szoktam elmondani. De most megosztom Veled is.

Vittinger László írása

Olvasási idő: kb. 4 perc.