5 tipp az üzleti kapcsolatépítéshez

Dübörög a konferenciaszezon! Irigyled azokat az embereket, akik mindig könnyedén, fesztelenül ismerkednek egy rendezvényen vagy konferencián? Ráadásul rendszeresen üzleteik születnek ezekből az ismeretségekből? Adok 5 networking tippet, hogy egy rendezvényen vagy konferencián hogyan építs kapcsolatot.

1. Alapvető dolog, mégis sok esetben tapasztalom, hogy valakinél nincs névjegykártya. Legyen! Ha vállalkozó vagy értékesítő vagy, erre figyelj oda, időben rendeld meg a névjegyedet.

2. Legyen egy rövid, pontos, laikusoknak is érthető bemutatkozásod! A rövid ténylegesen egy-két mondatot jelent! Ha nem megy, segítek!

3. A beszélgetés során a másik a fontos! Ne magadról és a zseniális termékedről/szolgáltatásodról beszélj, hanem kérdezd a beszélgető partneredet a cégéről, termékéről.

4. Nyitott kérdéseket használj! Nehéz úgy beszélgetni, ha a másiktól csak igen és nem válaszokat kapsz. Beszéltesd a másik felet!

5. Mindig tartsd be, amit ígértél! (telefon, email, kapcsolat stb.) Mindig! Nincs kivétel!

Ha kíváncsi vagy részleteiben a témára, november elején lesz egy előadásom, amiben erről lesz szó. Sűrű, izgalmas anyag, a profi bemutatkozástól kezdve, a jó kérdésfeltevésen át, a helyes testbeszédig. Gyere el, és ezentúl élmény lesz minden rendezvény!

Figyeld a postaládádat, nemsokára jelentkezem a pontos időponttal és helyszínnel!

Vittinger László
kapcsolat építész

"Egyetlen nap alatt több barátot szerezhetsz azáltal, hogy érdeklődsz az emberek iránt, mint akár egy egész év alatt, ha te próbálod felkelteni az ő érdeklődésüket."

/Dale Carnegie/